Sterk als steen,
flexibel als hout.

HI-MACS

Solid Surface

Solid Surface betekent letterlijk : ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’.Het is een product op basis van een acryl-mineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat, waarbij de voordelen van beiden zich verbinden tot een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.Solid Surface is aan het uitgroeien tot het voorkeursmateriaal voor het betere interieurdesign. Lineaire designs met ongekende mo-gelijkheden, elegant gebogen vormen en sfeervolle lichteffecten: vrijwel alles kan met dit veelzijdige materiaal worden bereikt.Het materiaal is bijna zo sterk als steen, maar kan net zoals hout worden bewerkt en verwerkt. Dit heeft als voordeel dat het massieve oppervlaktemateriaal met de gewone werktuigen van een schrijnwerker kan worden gezaagd, gefreesd of geboord. Bovendien kunnen de meest verscheiden multidimensionale vormen worden geschapen, en nog veel meer. Verschillende onderdelen worden onderling verlijmd waardoor het geheel optisch naadloos lijkt. De flexibiliteit en praktisch naadloze aansluiting van de verschillende stukken is beter dan bij eender welke traditionele materialen zoals marmer, graniet, glas, lavasteen, keramiek, laminaat of polyester.Solid Surface past zich aan uw visieplannen en eisen aan. Daardoor kan elke uitdaging worden gerealiseerd, zowel vandaag als morgen.

Een vooruitstrevende techniek voor de nieuwe generatie

HI-MACS® komt tot stand dankzij een modern productieproces, met inachtneming van strenge veiligheidseisen en continue controle van het afgewerkte product. Daarbij wordt het materiaal door middel van een geavanceerde technologie, het temperproces, tot een hoge temperatuur verhit. De tijdens het proces bereikte temperatuur onderscheidt HI-MACS® van andere materialen en laat een dichter, nog homogener, steviger en resistenter oppervlaktemateriaal ontstaan – met een betere hitteresistentie en een betere thermoplastische vervormbaarheid. Daardoor bevestigt HI-MACS® eens te meer zijn reputatie als materiaal van de "New Generation”.HI-MACS® is een premium kwaliteit Solid Surface-product van LG HAUSYS, met tal van hoogwaardige eigenschappen voor zowel residentiële als professionele toepassingen. HI-MACS® Natural Acrylic Stone™ bestaat uit 70% Aluminium Trihydroxyde en 25% Acrylaat PMMA en is in een 100-tal kleuren beschikbaar. Het is een geavanceerd niet-poreus materiaal dat voor vele doeleinden geschikt is. HI-MACS® wordt verwarmd in een progressief hardingsproces (Thermal Cure). Het is een twee-fasen proces waarbij de platen thermisch worden uitgehard bij hoge temperatuur. Door deze tweede fase in het thermische proces onderscheidt HI-MACS® zich van zijn concurrenten. LG HAUSYS produceert een nieuwe, sterkere verbinding waarin een structurele gebreken perfect geëgaliseerd worden. Deze verbeterde structuur beïnvloedt automatisch de kwaliteit van het materiaal, wat HI-MACS® zo uniek maakt.

Onbeperkt kleurenspectrum

Als het om hoogwaardig design gaat, speelt niet alleen het materiaal een rol, maar ook het kleurenaanbod.

HI-MACS® heeft bijna alle denkbare kleurschakeringen in het assortiment : van Elegant wit, warm Toffee Brown, krachtig Florida Orange, mystiek Cima tot lichtdoorlatende pasteltinten of edel glinsterende texturen. Daar worden er elk jaar nog nieuwe aan toegevoegd. Maar welke kleur u ook kiest: HI-MACS® is door en door homogeen. De grondstoffen van HI-MACS® zijn voor alle kleuren gelijk. Bij donkere tinten worden er echter meer natuurlijke pigmenten toegevoegd, die om meer onderhoud vragen.Vanwege de goede UV-bestendigheid zijn 13 HI-MACS®-kleuren bijzonder geschikt voor toepassingen buitenshuis. De kleurvastheid wordt 5 jaar gegarandeerd voor een tolerantie van Delta E3 tot Delta E4 overeenkomstig met de kleur.

HI-MACS® is een premium kwaliteit Solid Surface-product van LG HAUSYS, met tal van hoogwaardige eigenschappen voor zowel residentiële als professionele toepassingen. Het is een geavanceerd niet-poreus materiaal dat voor vele doeleinden geschikt is.

Lees meer

HI-MACS® is een uiterst vuilafstotend materiaal en daardoor zeer gemakkelijk in onderhoud. De eenvoudige onderhoudsrichtlijnen zullen u helpen om vele jaren van de excellente kwaliteit te kunnen genieten. Net als andere waardevolle materialen zal HI-MACS® op zijn best zijn wanneer u het met zorg behandelt.

Lees meer

HI-MACS® is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed reinigbaar en bestand tegen de meeste vetten en zuren. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvett...

Lees meer