Eigenschappen

HI-MACS® is een premium kwaliteit Solid Surface-product van LG HAUSYS, met tal van hoogwaardige eigenschappen voor zowel residentiële als professionele toepassingen. Het is een geavanceerd niet-poreus materiaal dat voor vele doeleinden geschikt is.

AfmetingenHI-MACS® platen bestaan in verschillende diktes en afmetingen. Perfect voor een maximale versnijdbaarheid en minimale kosten.Standaard afmetingen

Plaatdikte (in mm)Plaatbreedte (in mm)Plaatlengte (in mm)
67602490
97603680
127603680
19 *7603680

Speciale afmetingen

Plaatdikte (in mm)Plaatbreedte (in mm)Plaatlengte (in mm)
3 *9303000
12 *9103680
12 *12203660
12 *13503660

* Enkel verkrijgbaar in S28 Alpine White

Eenvoudige VerwerkingHI-MACS® is bijna zo sterk als steen, maar kan net zoals hout worden bewerkt en verwerkt. Dit heeft als voordeel dat het massieve oppervlaktemateriaal met de gewone werktuigen van een schrijnwerker kan worden gezaagd, gefreesd of geboord. Bovendien kunnen de meest verscheiden multidimensionale vormen worden geschapen, en nog veel meer. HI-MACS® platen worden onderling verlijmd met de hiervoor beschikbare ’HI-MACS® – lijmen’, waardoor het optisch naadlooskan verlijmd worden. De flexibiliteit en praktisch naadloze aansluiting van de verschillende stukken is beter dan bij eender welke traditionele materialen zoals marmer, graniet, glas, lavasteen, keramiek, laminaat of polyester.

ThermoformageHI-MACS® wordt verwarmd in een progressief hardingsproces (Thermal Cure). Het is een tweefasenproces waarbij de platen thermisch worden uitgehard bij een hoge temperatuur. Deze tweede fase in het thermisch proces zorgt ervoor dat HI-MACS® zich onderscheidt van alle andere solid surfaces. LG HAUSYS produceert  een nieuwe, sterkere verbinding waarin een structurele gebreken perfect geëgaliseerd worden. Deze verbeterde structuur komt automatisch de kwaliteit van het materiaal ten goede. Dit maak HI-MACS® zo uniek en laat toe om uw creativiteit ten volle te kunnen benutten!

Een spectaculaire lichtdoorlaatbaarheid!Bepaalde kleuren en plaatdiktes van HI-MACS® vertonen in combinatie met licht een bijzondere lichtdoorlaatbaarheid. Onder invloed van de structuren en patronen die in het materiaal zijn ingebed, wordt de lichtdoorlatendheid van HI-MACS® nog versterkt. Dankzij deze transparante eigenschap is het massief oppervlaktemateriaal ook prima geschikt voor de constructie van verlichting en verlichte meubelen.

Gevel en muurbekledingHI-MACS® ziet er niet alleen binnen goed uit, maar is dankzij de resistentie tegen weersinvloeden en UV-straling ook prima geschikt voor gebruik buitenshuis. Bij totaal 15 HI-MACS®-kleuren, die bijzonder aanbevolen worden voor gebruik buitenshuis, blijven de kleurafwijkingen tijdens de eerste 5 jaar gegarandeerd in het tolereerbare Delta E3 of Delta E4bereik!

In overeenstemming met het milieuHI-MACS® is een door en door ecologisch materiaal. Dat bewijzen talrijke internationaal erkende certificaten: alle HI-MACS® producten worden zonder uitzondering conform de milieubeschermingsnormen en ISO-Norm 14001 vervaardigd!